Danas je jedan poseban dan za mene i moje učenike jer su imali svoje prvo polaganje za pojas u HAPKIDU????

Davor Petrusic Roko Begonja i Eric Randić polagali su pred komisijom Europske Hapkido Unije koju su činili Marija Dubravac crni pojas 1.DAN, Ružica crni pojas 1.DAN, i ja kao trener, majstor crnog pojasa 5.DAN i voditelj „Hapkido kluba Rijeka“.

Program polaganja je sadržavao specifične stand up tehnike hapkida koje su vrlo efektne u samoobrani.
Zahtijevalo se izvođenje raznovrsnih padova, udaraca rukama i nogama, poluga, bacanja, parter tehnika…
Ono što je je bilo izuzetno važno je prikazati kako se sa malo energije može protivnika savladati sa odgovarajućom tehnikom.

Dečki su sve dobro odradili, te uspješno položili za viši žuti pojas 7.KUP. i još jednom im čestitam????

Velike zahvale mom mentoru i učitelju Mladen Kužnik crni pojas 9.DAN predsjedniku Europske Hapkido Unije koji mi je dao vrijednosti i znanja u hapkido vještini koje sada prenosim na svoje učenike.

Hapkido je moderna borilačka vještina, prilagođena modernom čovjeku da se osjeća spretno i pokretno u svakodnevnom životu, vrlo lak u kretanjima i u dobroj formi.
Ova korejska borilačka vještina sadrži kombinaciju aikada, juda, ju-jitsu-a, taekwondo-a i karate-a i koristi elemente gimnastike . To je sveobuhvatan i učinkovit oblik samoobrane u kojem se koriste tehnike padova, poluga, čušenja i bacanja, udaraca i blokova uz obuku korištenja i obrane od uobičajenih tradicionalnih ali i priručnih oružja (nož, mač, nunchaku, palica, štap, uže – pojas, koplje, itd)????

Preneseno iz Hapkido kluba Rijeka.