Bilo je to već pomalo davne 1992. godine. Mladen Kužnik odlazi na jedan seminar taekwondoa u Austriju i tamo se po prvi puta susreće sa hapkidom kao samostalnom vještinom. Cijelo se vrijeme neke od samoobrana iz hapkida provlače u srodnom taekwondou, ali ovo je bio njegov prvi susret s pravim hapkidom. Prepoznavši te samoobrane kao one koje pokazuje velemajstor Lee Kwang Bae na njegovim taekwondo seminarima u Hrvatskoj. Kako je prije taekwondoa trenirao japanski ju jutsu jako se zainteresirao za taekwondou srodni hapkido. Kako je njegov put u osnovi ipak u taekwondou i spoznaja o hapkidu je došla kroz seminare te ideja treniranja ostaje na odlascima na seminare po Europi. Za vrijeme boravka u SAD njegov put se puno više križa sa hapkidom i tu se u potpunosti zaljubljuje u tu prekrasnu korejsku VJEŠTINU. Majstor Hwa Chok Park prepoznaje znanje majstora Kužnika iz ju jutsue, te njegovu želju za treniranjem hapkida i eventualnim širenjem na novim prostorima, te mu preporučuje potvrđ‘ivanje njegovog sad već pozamašnog znanja hapkida kroz polaganje za visoki stupanj crnog pojasa 5. Dan u Pro hapkido federation gdje je majstor Hwa Chok Park veliki majstor i predsjednik Federacije. Majstor Kužnik je pri tome postao prvi službeni crni pojas u korejskoj vještini Hapkido na ovim prostorima. Po povratku u Hrvatsku i dalje trenira za sebe te kroz treninge taekwondoa provlaći novu vještinu i pokazuje je svojim učenicima u taekwondo klubu Dan-Gun. Iako ne želeći isticati hapkido posebno od taekwondoa, javljaju se neki od učenika koji prepoznaju razliku i uz želju za treningom samo hapkida potiću majstora Kužnika na daljnji rad. Posječujući mnoge seminare pokazuje on osobno pokazuje još volje za učenjem i savladavanjem novih tehnika hapkida. U tim svojim “lutanjima” po hapkidou otkriva kako to nije jedinstvena vještina kao taekwondo i kako postoji puno međunarodnih i internacionalnih federacija, saveza, asocijacija zbog nejedinstva korejskih majstora i njihovog ega i želje da svaki od njih bude glavni. U osnovi svi ti savezi i stilovi bave sa jednom te istom stvari HAPKIDOM s vrlo malim izmjenama koje ćine razliku od majstora do majstora. Upoznajući majstora taekwondoa ali i hapkida Shin Ik Jina iz Austrije 1998. godine polaže za 5. Dan, prve hapkido organizacije u svijetu KOREA HAPKIDO FEDERATION. Napokon se počinje razvijati oblik hapkida kroz organizirani trening u taekwondo klubu Dan-Gun. Kako je godinu dana prije upoznao i hankido na jednom seminaru održanom u Sloveniji pod vodstvom taekwondo i hapkido-hankido majstora Seo Myung So 9. Dan, sad već ima spoznaju o većini stilova hapkida i odlučuje se zadržati na onom originalnom od Korea Hapkido Federation.

U travnju 2000. godine sudjeluje na jednom od seminara osnivača modernog hapkida velikog majstora Ji Han Jaea 10. Dan, koji je svoj završni oblik hapkida nazvao Sin Moo Hapkido, te njegovog učenika Kennetha P. MacKennzie 10. Dan. U slijedećem razdoblju veže se uz majstora Kenna i Ji Han Jaea i ostaje veliki poklonik velemajstora koji živi i radi u New Jerseyu u SAD nakon bjega iz Koreje 1984.

Odlaskom u Koreju 2007. godine majstor Kužnik polaže za 6. Dan Korea Hapkido Federation kao jedne od, u to doba, tri priznate međunarodne hapkido federacije od strane korejske vlade. Isto tako dobiva od KHF instruktorski certifikat, te zastupstvo za KHF na područjima Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore, Mađarske i Makedonije. 2009. Godine ponovo se zbližava s majstorom Kennom MacKenzie koji ovaj puta dolazi u Hrvatsku na osobni poziv majstora Kužnika i drži seminar za članove Hrvatskog Hapkido saveza, a kao gosti dolaze i članovi slovenskog kluba KBK. Isto tako Hrvatski Hapkido Savez se učlanjuje u World Sin Moo Hapkido Federation pod vodstvom majstora Kennetha P. MacKenziea, te pod patronstvom velikog majstora Ji Han Jaea.

Prije samog odlaska u Koreju majstor Kužnik bavi se organiziranjem klubova u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH. Tako je prvi hapkido klub u Hrvatskoj otvoren u Šibeniku, Hapkido klub Atomic, pa u Dubrovniku hapkido klub Konavle, pa u Zagrebu, Agram, Orkan, Urbana, pa čakovečka Drava i tako redom. 2007. godine organizira Hrvatski hapkido savez s sjedištem u Zagrebu.

U veljači 2005. godine na poziv slovenskog trenera taekwondoa Kristijana Kovačiča drži seminar u Mariboru, u taekwondo klubu KBK. Na tom seminaru sudjeluju vježbaći iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije. Uz to to je prvi seminar sa kojeg se izvješće pojavljuje na nacionalnoj TV (TV SLO 1). Tu se začela i ideja majstora Kužnika o širenju hapkida van granica Hrvatske, te o osnivanju slovenskog i BiH hapkido saveza. Na tom seminaru pred majsrorom Kužnikom polažu za pojaseve Michel Sabol, Kristijan Kovačič, Belmir Berberović te Boris Kovačič. Michel Sabol i Boris Kovačič iz kluba KBK te Marko Tavčar iz kluba Jung Do kasnije po želji i ideji te uz pomoć majstora Kužnika osnivaju Hapkido zvezu Slovenije, a Belmir Berberović i Hamza Malbašić iz hapkido kluba Bugojno pokušavaju  sa osnivanjem Hapkido saveza Bosne i Hercegovine.

Nakon toga kreće serija seminara pod vodstvom našeg Predsjednika Mladena Kužnika kroz koju se školuju i polažu svi crni pojasevi u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, neki crni pojasevi u Srbiji, te u Mađarskoj i na Kosovu.

U proljeće 2009. godine odlazi hrvatska i slovenska hapkido reprezentcija na 2. Europsko hapkido prvenstvo u Belgiju, te osvajaju pregršt medalja iako po prvi puta nastupaju na natjecanju te vrste. Slovenija ima prvaka Europe, a Hrvatska prvakinju Europe u hapkidu. U istoj godini održava se po prvi puta otvoreno prvenstvo Hrvatske, te državno prvenstvo Slovenije.

U kolovozu 2009. godine održava se i prvi hapkido seminar u trajanju od tjedan dana gdje je obrađeno 50 % tehnika cijelog hapkida u trajanju od 21 treninga.

U travnju 2010. godine u Zagrebu smo održali zadnji europski seminar osnivača Hapkidoa, Dojunim Ji Han Jaea i Kennetha MacKenziea 10. Dan.

2013. godine u veljači, u organizaciji Europske Hapkido Unije, a pod našim domaćinstvom održano je 1. Sveeuropsko Hapkido prvenstvo (EHU).

Od tada neki klubovi su prestali raditi, a neki su se otvarali i tako je i sada te očekujemo da će do kraja 2018. godine u Savez biti uključeno još 7 – 8 novih hapkido klubova, koji sada dijeluju kao sekcije pri taekwondo klubovima.

Do sada je organizirano četiri državna prvenstva, četiri otvorena prvenstva Hrvatske – Hapkido Croatia Open  i otvorena međunarodna prvenstva pod nazivom Paneuropean Open.

Organizirali smo preko 20 međunarodnih hapkido seminara, okrugle stolove, predavanja u vezi sporta i borilačkih vještina, trenerske, ispitivačke i sudačke seminare, organizirali predavanja o štetnosti ovisnosti, bavimo se prevencijom ovisnosti, prevencijom međuvršnjačkog nasilja, prevencijom mobinga i bullinga, obukom trenera za rad sa ljudima sa posebnim potrebama.