Članom Europske Hapkido Unije (EHU) može postati svaki vježbač, škola ili nacionalna federacija Hapkidoa u Europi, bez obzira na svoj Hapkido stil ili nacionalnu ili međunarodnu udrugu, jer u EHU postoji samo jedan koncept koji nas sve povezuje – HAP KI DO.

Cilj EHU-a je promicanje međunarodne suradnje između pojedinih europskih zemalja, poduzimanje zajedničkih projekata, organiziranje turnira i podučavanje i širenje orginalnog Hapkida

EHU je organizacija koja ne zastupa i ne nameće pojedine stilove organizacije ili federacije Hapkidoa ni u jednoj zemlji, školi ili majstoru Hapkidoa ili nameće polaganje ispita pojedinog stila/ Federacije. Riječ je o međunarodnoj suradnji i razmjeni znanja i iskustava. Nadalje, kao član EHU moguće je, u ime EHU-a, držati međunarodno priznate ispite za učeničke pojaseve te nudi mogućnost polaganja majstorskih zvanja po programu polaganja Europske Hapkido Unije.

Kroz međunarodnu suradnju, svatko od nas ima koristi. Razmijenom znanja, trenira se u različitim zemljama, grade prijateljstva i pomažemo jedni drugima na različitim područjima kao što su zajedničko oglašavanje za nadolazeće događaje, osnivanje škola borilačkih vještina itd.

No, naravno, to također povećava međunarodnu konkurentnost. Turniri imaju više sudionika i učenici imaju priliku natjecati se na međunarodnoj razini.

Hrvatski Hapkido Savez je jedan od osnivača Europske Hapkido Unije i ponosan član EHU-a i služi kao hrvatsko sjedište te je stoga nacionalni EHU kontakt.

Sjedište EHU-a je u Hrvatskoj te je predsjednik Hrvatskog Hapkido Saveza, Grand Master Mladen Kužnik, ujedno i predsjednik Europske Hapkido Unije.

Postanite dio ovog projekta i uživajte u međunarodnim prednostima i doprinosu razvoja Hapkida na europskom području.